OVIRA ALI IZZIV

Prej: Oktober 2019. Potem: Januar 2020

OVIRA ALI IZZIV

Skoraj vsi smo nekoč postavljeni pred oviro. Na nas pa je, kako na njo gledamo.

Nekaterim pa je “ovira” postavljena že ob rojstvu. Govorim o Cerebralni paralizi. To je poškodba malih možganov. Nekatere so zelo hude, nekatere pa zelo blage. Poznamo tri vrste Cerebralne paralize. Več o cerebralni paralizi lahko preberete tukaj.

Jaz imam težave z ravnotežjem in mišice včasih postanejo zakrčene. Že kot otrok sem vedela, da se bom morala za določene stvari bolj potrudit, kot pa nekdo, ki ima zdravo telo.

Vedno sem strmela k temu, da bom živela in delovala kot drugi. Največji užitek mi pa je ples ob drogu. Zakaj? Tukaj delajo popolnoma vse mišice v telesu. Skozi treninge šele sedaj spoznavam moje telo – kje imam zakrčene mišice. Pri treningih moram zavestno premikat nekatere dele telesa. Marsikomu je samoumevno zarotirati nogo v kolku. Na zgornji sliki vidite razliko raztega treh mesecev.

Kaj želim povedati. Ko smo pred oviro, je naša odločitev, ali se bomo ustavili pred oviro in se smilili samemu sebi in bo šel življenje mimo nas, ali pa bomo oviro videli kot izziv, se z njo spopadli in v življenju naredili ogromno zgodbo. 

Življenje nam bo na naši poti vedno postavljal ovire. Takrat se za trenutek ustavi, zadihaj in spopadi se z oviro. Premisli zakaj je tukaj in kaj te želi naučiti. Na začetku je zelo težko, izgubiš se, ne veš kako naprej. Vse to razumem, ker se meni popolnoma isto dogaja. Vendar z voljo in trdno odločitvijo se vedno najdeš in greš lahko naprej. 

Čez nekaj časa, ko pogledaš v preteklost, se tem oviram lahko samo smejiš. Ko premagaš oviro, osebnostno zrasteš, postaneš močnejša oseba in ko pogledaš nazaj v preteklost, se ti vse zdi tako enostavno. Jaz si vedno rečem – saj sploh ni bilo tako težko. 

Bodi to kar si in sledi sebi. Vedno boš na pravi poti.